MAKARSKA

Makarska – jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, nalazi se u srcu Dalmacije. Atraktivan grad Dalmatinske arhitekture u centru svjetski poznatog eko-rezervata, u podnožju Biokova duboko mirnoj uvali, okružena s jedne strane poluotokom Osejava i sa druge strane poluotokom sv. Petar dok se iznad grada proteže prekrasna planina Biokovo, koje seže u visine od 1762 m.
Jedinstvena mikroklima sa velikim brojem sunčanih dana u godini, plažama, u hladu borova, divljom prirodom, blizina povijesnih lokaliteta, dugih šetnica kroz cijelu Makarsku Rivijeru, te mnoge sportske aktivnosti na moru što privlači turiste.

U grad Makarsku dolaze turisti iz drugih mjesta za posjetu u gradskim muzejima gdje se nalaze zbirke morskih školjaka najveće u ovom dijelu Europe, posjetu parku prirode Biokovo, botaničke vrtove te u mjesnoj luci počet će izlete brodom i trajektima koji svakodnevno voze na otoke Korčula, Hvar i Brač.
Glavna značajka ovog mjesta su plaže koje su među najčišćima i najvećima u Hrvatskoj. Čisto i prekrasno more, netaknuta priroda od civilizacije. U gradu Makarskoj nalaze se mnogi šarmantni kafići, restorani i pubovi, gdje je se zabava proteže dugo u noć. Ljeto u Makarskoj nudi mnoge kulturne događaje kao što su ribarske večeri, noć Kalelarge, koncerti i mnoge druge manifestacije tako da posjetiteljima nikada neće biti dosadno.
Lijepa šetnica Makarske proteže se od rive i dalje uz hotele sve do kraja Makarske Rivijere, svaki put primjećujući sve nove pojedinosti oko nezaboravnog krajolika i opuštanjem sa šarenim bojama i mirisom mediteranskog bilja.

INFO

+385 (0)21 648 224

Kačićev trg 16

Jadrolinija_logo

+385 (0)21 612 333

Ante Starčevića 30

logo (1)

+385 (0)21 203 555

Cesta Dr. Franje Tuđmana 1270, 21217, Kaštel Štafilić

zracna-luka-split

+385 (0)21 612 002

Obala Kralja Tomislava 16

tz_makarska

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. S Vašim prihvaćanjem suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim Pravilima o kolačićima.

Prihvaćam Ne prihvaćam Postavke privatnosti